Drie dingen doen vandaag


Op dagen dat je jezelf lastig aan het (huis)werk krijgt…

grijp ik terug naar “3 dingen doen vandaag”.

En vervolgens beginnen met 1 van deze drie.


’s Ochtends, voor ik begin met werken, schrijf ik eerst de 3 dingen op die ik die dag wil gaan doen. Dat kunnen dingen zijn die ik vandaag wil afronden, iets waar ik vandaag in ieder geval een stuk verder mee wil komen of een afspraak die al in de agenda stond.

3 dingen die ik doe vandaag noteren op een post-it of in mijn kladbok, en dan gelijk beginnen met 1 van die drie.

Aan het einde van de dag heb ik aan die drie dingen gewerkt. En meestal heb ik uiteindelijk flink meer gedaan dan dat. Dan heb ik daarna nog andere taken afgerond of ben ik veel verder gekomen met een 3-dingen-doen taak dan ik, toen ik hem noteerde, had verwacht.

3 dingen doen vandaag lukt. Op het moment dat je een taak gedaan hebt: zet er een vinkje bij. Want 3 dingen bewust✔️ gedaan vandaag geeft voldoening en maakt je attent op de tijd die je dan opeens nog over hebt. Tijd die je vervolgens naar eigen inzicht inzet om nog een gedeelte code te testen, voor een extra stuk beweging of om even bij te praten.

Kortom wanneer je je 3 dingen gedaan hebt, dan kiezen voor taken waar je op dat moment zin in hebt om ze te doen.