Drie dingen doen vandaag


Op dagen dat je jezelf lastig aan het (huis)werk krijgt…

grijp ik terug naar “3 dingen doen vandaag”.

De eerste is bij mij bewust elke werkdag hetzelfde.


’s Ochtends, voor ik begin met werken, schrijf ik eerst de 3 dingen op die ik die dag wil gaan doen. Dat kunnen dingen zijn die ik vandaag wil afronden, iets waar ik vandaag in ieder geval een stuk verder mee wil komen of een afspraak die al in de agenda stond. Bij mij staat steevast bewust op één: de routine van alle nieuwe – en gewijzigde data sinds de vorige werkdag verwerken.

3 dingen die ik doe vandaag noteren op een post-it, kladblok of in mijn telefoon notities, en dan gelijk beginnen met 1 van die drie.

Aan het einde van de dag heb ik aan die drie dingen gewerkt. En meestal heb ik uiteindelijk flink meer gedaan dan dat. Dan heb ik daarna nog andere taken afgerond of ben ik veel verder gekomen met een 3-dingen-doen-vandaag taak dan ik, toen ik hem noteerde, had verwacht.

3 dingen doen vandaag lukt. Op het moment dat je een taak gedaan hebt: zet er een vinkje bij. Want 3 dingen bewust✔️ gedaan vandaag geeft voldoening en maakt je attent op de tijd die je dan opeens nog over hebt. Tijd die je vervolgens naar eigen inzicht inzet om nog een gedeelte code te testen, voor een extra stuk beweging of om even bij te praten.

Met 3 dingen doen vandaag creëer je ruimte in je werk.