Steeds beter met alles en iedereen omgaan


Persoonlijk rooster week 10 van 2020

Ik zoek een planner. Gezonde roosters voor mensen en locaties.

Locatie rooster week 10 van 2020

Ik zoek planning expertise. Beter roosteren en plannen.


Ik zoek een planner


Sinds 2015 rooster en plan ik mensen met heel veel plezier. Van Den Helder tot Maastricht en van Dokkum tot Bergen op Zoom.

Voor 200 collega’s tegelijkertijd. Op inmiddels meer dan 600 locaties.

Wanneer voor weken tot maanden een extra team nodig is help ik op locatie mee de planning rond te krijgen. Ook met creatieve invulling van onverwacht open gevallen diensten.

De collega’s die ik plan krijgen gezondere werkritmes, vinden meerdere locaties waar ze graag staan of dé locatie waar ze blijven. Ze komen beter voor zichzelf op en zij zijn in de branche echt van heel veel markten thuis!

Zorgvuldig houd ik rekening met beschikbaarheid en persoonlijke ritmes van mensen. En ook met rusttijden, reisduur, reisafstand en ervaring.

Al plannende ‘zie’ en benut ik mogelijkheden om blijvend beter, in de zin van raker, sneller en accurater, te kunnen werken. En grijp ik kansen voor mensen en klanten. Onder meer reeds werven en of invullen voordat de vacature bij de klant ontstaat.

Gezonde roosters en planningen maken en ingevuld houden past mij. Voor mensen individueel of voor meerdere teams. Per locatie of inzetbaar op meerdere locaties.

Omdat gezonde roosters en planningen bijdragen aan verbinding. Van de medewerkers in het veld, de klanten of cliënten die ze bezoeken, de leveranciers, het kantoor tot de loonadministratie en facturatie toe.

Gezonde roosters en planningen waar je van op aan kunt is werving, marketing, contact en ontwikkeling. Met name door de mensen die zich (volgens rooster) inzetten. Niet omdat het moet, wel omdat mensen goed voor anderen DOEN.

Gezond roosteren en plannen geeft ruimte om te luisteren en leren van mensen, voor lastigere invulling te puzzelen en verbeteringen te doen. Elke werkdag een stapje beter.


Ik zoek planning expertise

De directie ondersteun ik met slimmer roosteren en plannen door te doen en te vragen en, indien nodig, een (tijdelijke) oplossing te creëren (programmeren) om in minder stappen, accurater en sneller te kunnen plannen.

Eén directeur ondersteunde ik zo met slimmer roosteren en plannen waarna een uiterst mensvriendelijk en accuraat rooster en planning systeem ontwikkeld is. Een systeem dat de optimale planning berekent en voorstelt en waarvan ook de kilometer en urenadministratie voor salaris betalingen en facturatie benut wordt.

In de farmaceutische industrie heb ik met prachtige databases en ICT systemen mogen werken. Voor mij staat ROEP (ROosteren En Plannen) ongenaakbaar op één.

Mede daardoor heb ik toegang tot software die daadwerkelijk de optimale planning voor één locatie berekent en voorstelt.

En ook toegang tot software welke mensen optimaal op meerdere locaties in plant en dat voorlegt.

De crux voor gezond roosteren en plannen blijft juiste input en eigen gedrag. Weet wat mensen willen, nodig hebben, wanneer ze kunnen, met wie ze matchen, waar ze goed in – en toe bereid zijn. Kortom, waar je ze blij mee maakt!

Qua eigen gedrag vraag je bijvoorbeeld één actie tegelijk van iemand, accepteer en bedank je voor een ‘Nee, dank je’ en ben je elke werkdag snel weer bij met alle nieuwe en gewijzigde rooster en planning gegevens.

Mijn kantoorgenoten ondersteun ik onder meer door 1) gegevens op orde te houden. Waardoor voor elke nieuwe hulp vraag snel inzichtelijk is wat er (nog) mogelijk is en helder blijft wat er voor openstaande zaken nog moet worden gedaan.
Door 2) lastige aanvragen en verzoeken te doorgronden en 3) creatieve invulling te vinden voor last minute hulp vragen.

Fijn contact heb ik ook met collega’s in het veld, met klanten en ICT developers. Door iedereen en alles leer(de) ik de uitvoering, de aansturing, de processen en de leveranties in de branche kennen.

Wilt u zelf gezonde(re) roosters en planningen maken? Optimaal voor één team op één locatie of voor meerdere afdelingen tegelijk? Ik help vanuit daadwerkelijk doen. Of vanuit een rol daar dichtbij betrokken.

Elke werkdag een stapje beter in vaardigheden als roosteren en plannen, zaken op orde houden, administratie, contact, communicatie, (interne) dienstverlening en timing.

Waar nodig, innoveren wat je doet, hoe je het doet en of automatiseren.


Contact

#1) bericht mij

Dan neem ik met plezier contact op voor rooster vragen en planning wensen.

#2) dag aan de slag

Meekijken, meedoen. Mensen ontmoeten, werkwijzen en systemen ervaren.

#3) offerte

De beste oplossing voor de korte tot middellange termijn.

#4) aan het werk

De startdatum wordt afgesproken.