Ordenen is aandachtig doorzetten met inlevingsvermogen

Een essentieel onderdeel van ordenen bestaat uit aandachtig doorzetten. Met hulp van het systeem of de Excel sheet die je gebruikt: aandachtig doorzetten om alle nieuwe en gewijzigde details te verwerken.

Vandaar dat dit werk bij een aantal mensen van nature past. Mensen met eigenschappen als consciëntieus, oog voor detail, doorzettingsvermogen, zaken kunnen structureren en puzzelcapaciteit.

Gecombineerd met eigenschappen als gezonde compassie, inlevingsvermogen, een zekere rust, kunnen lezen en luisteren met de wil om te begrijpen en om mensen geven, heb je echte spin ’t web’s. Midden in het hart van de organisatie.

De laatste set vaardigheden komt naar voren bij onverwachte zaken, de niet-1-2-3-duidelijk-wat-te-doen zaken en ook bij het overleggen van patronen die de data toont.


Voor mij begint een werkdag met het consciëntieus, ongestoord, alles sinds de vorige werkdag verwerken: het aandachtig doorzetten deel.
Ben ik daarmee klaar… dan ben ik weer bij!

Vervolgens richt ik me op de zaken die verder uitgezocht, overlegd, onder de aandacht gebracht, beter uitgelegd, navraag behoeven of eerst-zonder-oordeel-luisteren-naar-de-andere-kant-van-het-verhaal nodig hebben.

En tenslotte bouw, programmeer ik mee aan de volgende feature van het operationele systeem waar ook procdm mee werkt. Dit laatste, praktische systeemontwikkeling, is niet des spin ’t web’s ;-).


Spin’t web’s met ruimte kunnen wél alert zijn op de nodige verbeteringen van het proces en de ICT die ze daar bij gebruiken. Met name aan de kant van het-zo-duidelijk-en-gemakkelijk-mogelijk-maken voor de mensen wiens data ze ordenen en geordend houden.


Ordenen met aandachtig doorzettings- en inlevingsvermogen maakt je elke dag een stapje beter in je werk.