Prettig werken

Prettig werken doe je met mensen die je wederzijds waardeert. Om wie ze zijn.

Het werkt prettig wanneer je laat weten dat je iemand ‘ziet’ binnenkomen, wanneer je iets voor elkaar over hebt, elkaar steunt en zo samen zaken voor elkaar krijgt.

Er zijn ontzettend veel van deze mensen. Het gros van de mensen. Je hoort ze alleen niet overal boven uit.

Het zijn mensen op wie je kunt rekenen. Mensen die hun werk meer doen dan er over praten.

Mensen die een extra stap zetten, of wat langer doorgaan om een zaak goed af te ronden voor een ander. Mensen die zonodig een keer invallen zonder daar al te lang over na te denken.

Het zijn mensen die naast redenen als geld, contacten en ritme, werken om iets bij te dragen.

Het zijn mensen met een gezonde dosis realisme die zich richten op waar ze op dat moment mee bezig zijn. Die elke dag iets beter worden in wat ze doen… ook omdat ze vooral doen. Mensen die zich bewust zijn van waar ze wel en geen invloed op hebben. En die mede daardoor leerden even gemakkelijk ‘nee’ als ‘ja’ te ontvangen en te verkopen.

Deze mensen hebben hun werk in de basis op orde. Ze hebben ruimte om een stap extra te zetten, naar het verhaal van een ander te luisteren, zaken aan te reiken of actie te ondernemen. Zij ‘zien’ door hun manier van doen en ‘zijn’ wat nodig is.

Deze mensen verstouwen veel werk vanuit een soort innerlijke rust. Druk zonder stress.

Ze vragen hulp op het moment dat ze door de bomen niet goed meer zien waar de boom staat. Ze weten wat ze goed tot uitstekend kunnen. En ook wat hen totaal niet ligt.

Ze staan achter wat ze doen. Uiteindelijk willen ze zichzelf recht in de spiegel kunnen blijven aankijken. Ze zijn daarom niet voor dubieuze karretjes te spannen. Wanneer het er om spant, blijven ze mensen-écht-van-dienst-zijn bovenaan zetten.

Ze maken ook fouten. Met minder impact omdat ze een foute keuze snel, zelf of door feedback, ontdekken. Zo nodig schakelen ze hulp in om eventuele schade zoveel mogelijk te beperken.

En we zitten, soms met een beetje hulp, allemaal zo in elkaar.