Verbinden met wat IS

De essentie vatten door te verbinden met wat is.


Het moment dat je niet verder komt of steeds weer op hetzelfde hangt. Terwijl je ‘weet’ dat je iets over het hoofd ziet, dat het anders kan. En het niet ‘ziet’. Dat is het moment om te verbinden met wat is.

Zelf begin ik dan met het doornemen van de gegevens en de informatie die er is… met de wil om te begrijpen. Al lezende orden ik deze gegevens en informatie. Ik noteer wat er is én wat er mist. In grote lijnen en bij complexere onderdelen: gedetailleerd. Zonder mening of idee over het resultaat; zo feitelijk mogelijk noteren.

Op een gegeven moment wordt zichtbaar wat er gaande is. Inzicht… waardoor we in beweging komen.

Wanneer ik niet verder kom of mezelf al weer dezelfde type ik-neem-geen-verantwoordelijkheid zinnen hoor zeggen stop ik met praten en duik ik in wat is.